SHILOACH MESSIANIC FELLOWSHIP -
WIE IS ALLAH?
 
Wie is Allah? Is hij de zelfde als G’d, de G’d van Joden en Christenen of is hij iemand anders?
 
De term Allah is een samenvoeging van het Arabische lidwoord: al – “de” en ilāh “godheid” Al-lāh betekent dus: de god, of god. Het staat verbonden met het  Arabische woord: Elah, dat ‘een god’ betekent.  Allah betekent dus gewoon: god.  De vraag hierbij is: welke god? In het pre-islamitische Arabië werd de term Allah niet gebruikt als de enige god. Hij was een van de vele (af)goden van de Ka’aba in Mekka.
 
Wie was deze Allah, deze (af)god? Hij droeg waarschijnlijk de naam: Hubal (het woord  Hubal is verwant aan het Aramese woord voor “geest”) en staat verbonden met de Arabische mythologie. Hij was de belangrijkste (af)god in de Ka’aba! Het beeld van Hubal stond daar samen met de andere afgodsbeelden. Het was gemaakt van Chalcedoon ( een halfedelsteen en een variëteit van het mineraal kwarts. De kleur is bijna wit tot heel lichtblauw)  en stelde een menselijk figuur voor waarvan één hand ontbrak. De Koeraisjieten hadden ter vervanging een gouden hand aan het beeld toegevoegd. Mohammed behoorde tot de stam van de Koeraisj. De naam van de vader van Mohammed was: Abd Allah (d.i.Hubal) en de naam van zijn oom: Obred Allah (d.i.Hubal).  Het symbool van Hubal was de wassende maan. Mensen kwamen naar Hubal toe om via zeven orakelpijlen advies van hem te vragen. Hubal was dus een maangod. Hubal had 3 dochters (godinnen). Hun namen waren: Al-at, Al-uzza en Manat-Al.
 
Dus wie is Allah?  Het is de maan-afgod: Hubal. Hij  is een demon uit het rijk van de duisternis, die zich opgewerkt heeft tot de status van een opperdemon die zich voordoet als de enige ware G’d. En deze afgod vraagt maar één ding: onderwerping! Het Arabische woord Islam betékent ‘onderwerping’!
 
Het mag duidelijk zijn dat Allah niet de G’d van de Bijbel is! (Wij schrijven G’d, omdat wij daarmee de G’d van Israël bedoelen. Want als we zeggen in god te geloven, dan is het nog maar de vraag in wèlke god we geloven!) Allah is niet dezelfde god als de G’d van Avraham, Jitschak en Ja’akov, de G’d van Israël! Hij is niet YHWH!
Dus laten wij ons niet laten misleiden, maar laten wij deze leugen ontmaskeren!
 
Bronnen:
 
 
 
FILMPJES OVER DE ISLAM
 
Helaas zijn ze alleen in het Engels.
 
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
MECCA, THE KAABA, AND THE BLACK STONE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Shocking video!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
ben kok islam en waarheid intro.mov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZIE ARTIKEL: